Trenéři paměti doporučují nový český hlavolam CUTS

07.06.2013 10:45

V rámci trenérské Dílny v Hradci Králové byli účastníci seznámeni s novým českým hlavolamem CUTS, který podporuje logické myšlení a prostorovou představivost. Jeho autorem je pan Milan Havel a jedná se o původní český patent.

Podstata spočívá v sestavování barevných tvarů na hrací pole tak, aby hrací kameny vyplnily pole beze zbytku a kameny stejné barvy se smí dotýkat pouze v rozích. Hra má několik variant, které se liší v rozměru hracího pole – 4x6, 6x6 a 8x8 polí. Také kameny jsou různých tvarů – „L“, roh, „jednička“, „dvojka“. Většinou hrajeme se 4 barvami, u školní verze hlavolamu pak se třemi.  Je vhodný pro hráče od 5 let do 99 let.

„Cuts“ vyrábí firma Miroslav Matěcha – „kuk“ aplikace číslicové techniky ve 4 variantách od ledna 2013. Jedná se o školní verzi pro 1. a 2. stupeň základních škol s velkou tabulí pro učitele, „cuts“ pocket v rozměru 9,5 x 9,5 cm, který se výborně osvědčil jako společník při cestování, nebo jako propagační předmět firem či měst, přírodních rezervací, hradů a zámků atp. Dalšími variantami jsou stolní verze  – „cuts mini (6x6 polí) a „cuts“ stolní 6 x 6 + 8 x 8 polí.

„Cuts“ můžete vyzkoušet v kurzech trénování paměti lektorů, účastníků hradecké dílny, anebo ho můžete koupit na e-shopu www.cuts-cz.eu.  Pro jakékoli další dotazy můžete použít tel. číslo 602 293 117, nebo 602 403 049, nebo e-mail info@cuts-cz.eu.